Designideer

1. Mood board

Nå er jeg ingen designer, så jeg samarbeider med den flinke og talentfulle designeren Karolina Sikorska for å få den kreative prosessen på plass. Det du ser i dag er resultatet av mange timers arbeid der vi har laget utkast til ideer, gjort endringer eller startet på nytt for å sikre at alt var perfekt for den første produktserien. Utgangspunktet for designprosessen var å lage mood board med bilder, teksturer, farger – alt som inspirerte. Pinterest er et mekka for alle som liker å nerde med digitale utklippsbøker. Her kan du se det første moodboardet for sopp-plukkingstrykkene.

Design utvikling

2. Fra skisser til ideer

Karolina fortsatte deretter å jobbe med idéskisser, tegninger og vektorbilder for flere forskjellige designideer. Det er en kontinuerlig prosess som går frem og tilbake og diskuterer ideer som fungerer når de blir overført til den målestokken som skal brukes, eller ideer som er vakre, men som ikke er gode nok å overføre til et mønster og brukes som trykket på lekematten.

3. Fargeavstemming

Når alle designene er ferdige, er neste fase produksjon av trykkvalser og fargeavstemming for å realisere dem. Hver design har mellom 1 og 5 trykkvalser. Vi sørget for å motta de første prøvetrykkene med luftpost slik at vi kunne sjekke at alt så perfekt ut i virkeligheten før vi begynte å masseprodusere. Da alle prøvene var godkjent, var det bare full fart fremover med masseproduksjon.

Klar for produksjon

4. Trykket på mattene

Mønsteret blir trykt i lange sømløse baner, rulles på matten som til slutt blir kuttet i riktig størrelse og varmeforseglet langs kantene. Det var viktig for oss at materiale som ble tilovers i prosessen, ikke skulle kastes, så vi bestemte oss i samråd med produsenten at de kunne ta avskjær fra kantene og bruke dem til å produsere vareprøver. Så det er slik vi produserer stoffprøvene du kan bestille, for å se fargene og designen i ditt eget hjem, og på denne måten minimerer vi avfallet i prosessen.